dijous, 25 d’abril de 2013

Flipped Learning: la classe al revés


Classe tradicional: El professor explica a la pissarra, després posa deures que s'han d'acabar a casa, la següent classe comença corregint o recollint els deures i tot seguit el professor fa la següent explicació. Resultat: el professor consumeix la major part de les seves hores amb els alumnes parlant sense interaccionar amb ells, i els alumnes fan la major part del treball sols.

El model de Flipped Learning, que s'ha posat en pràctica als EEUU i a alguns països del nord d'Europa des de fa alguns anys amb excel·lents resultats, consisteix en la senzilla però revolucionaria idea de deixar les explicacions per casa (a través de vídeos breus, que l'alumne pot veure on, quan i totes les vegades que vulgui) i fer les activitats a la classe, on el professor pot maximitzar el temps d'atenció als alumnes.
Aquest canvi d'ubicació entre explicacions/activitats porta, inevitablement, a canvis metodològics i en l'actitud i interès dels alumnes, i obre la porta a altres innovacions. Pot, fins i tot, convidar a una remodelació dels espais d'aprenentatge.

Més sobre Flipped Learning: 
EleSapiens: Tareas en clase, lecciones en casa: Flipped Learning. 
Innovación Educativa: Qué es Flip Teaching, Flipped Classroom o Clase Inversa.  
Escuela20.com: Flipped Classroom, un nuevo método de enseñanza para cambiar el modelo tradicional de clase.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada