High Tech High: magnet school centrada en la tecnologia i les arts



Una magnet school és una escola pública, normalment un institut, que atreu estudiants d'una àrea amplia, especialitzada en una temàtica (ciències, art, tecnologia, música, idiomes...). Vull compartir aquest cas concret: High Tech High, una xarxa d'escoles de San Diego (Estats Units) que m'ha deixat bocabadada.

Segons expliquen a la seva web, els objectius de les escoles High Tech High són:
  • Servir a un cos estudiantil que reflecteixi la diversitat étnica i socioeconòmica de la comunitat local.
  • Integrar educació tècnica i acadèmica per preparar els estudiants per a l'educació post-secundària, tant en alta tecnologia com en el camp de les arts.
  • Incrementar l'èxit educatiu en matemàtiques i enginyeria a l'escola secundària i post-secundària d'aquells alumnes que parteixen amb desavantatge.
  • Fer que els estudiants surtin amb capacitat per raonar, ser crítics i esdevinguin ciutadans compromesos.



Les escoles Hight Tech High treballen per projectes, adquirint habilitats de la vida real; per exemple: capacitat per col·laborar amb els altres i pensament crític.

Aquest és un video molt interessant en que el director de l'escola explica com treballen, la seva filosofia, a la vegada que ens mostra també l'arquitectura i disseny de l'escola... Hi ha moltes imatges dels alumnes treballant en els seus projectes.




Si voleu saber més sobre les magnet schools en general, podeu començar per aquest article de la revista Dotze18: "Magnet schools", instituts públics de qualitat. 

Entrades populars d'aquest blog

A la recerca de l’objectiu perdut

Aprendre o aprovar

Sobre l'aprenentatge