Espais escolars: detalls inesperats


Ja he dedicat diverses entrades a parlar dels espais escolars: He parlat molt de re-pensar els espais, fent escoles sense aules, amb espais més oberts i flexibles, que estarien lligats a una revisió de la organització escolar i l'agrupació dels alumnes. He parlat del mobiliari escolar, les biblioteques, les zones de pas, els laboratoris, els tallers... Avui vull parlar d'alguns detalls que marquen la diferència.


Paret Lego. Simplement, genial. A mi em venen ganes de passar-m'hi una estona!


Murals de documentació a la zona de guarda-roba. Què tal una mica de lectura mentre et canvies els pantalons?

Sofàs a la classe. Una bona idea de la Strombergerginkoulu Comprehensive School (és clar, una escola de Finlàndia).

Parets de vidre. Això potser no és tan inesperat, però a les nostres aules no és habitual. Mai no he entès per què no es pot veure des de fora què s'està fent a l'aula! També és la Strombergerginkoulu Comprehensive School. 

Plantes a dins, una mica de verd a la Strombergerginkoulu Comprehensive School.

Indicacions. Es nota que algú hi ha dedicat una mica de temps i bon gust. Pèrdua de temps? Luxe innecessari? O senyal de que aquí es té cura de l'espai i de la sensació agradable que produeix una estètica acurada?


Grans finestrals, els racons ideals per llegir. És com llegir al jardí, però amb calefacció...


Sempre m'han fascinat aquestes "cuinetes de fang" per jugar amb aigua, terra, pedretes i el que sigui a l'exterior. Mesurar, barrejar, embrutar-se... I a més, que els nens puguin anar descalços. Genial.




Entrades populars d'aquest blog

A la recerca de l’objectiu perdut

Aprendre o aprovar

Sobre l'aprenentatge